Mag ik je iets vragen?

Dit is een gestelde vraag binnen de coaching. Meestal om meer te weten te komen over iemands achtergrond, gevoelens en gedachten zowel helpend als belemmerend. Deze vragen mag je ook aan jezelf stellen.

Wie ben ik, Wat beteken ik voor een ander, wat betekent mijn familie, mijn kerk, mijn vereniging, mijn hobby’s, mijn werk, mijn geliefde voor mij. We hoeven niet alles zomaar voor kennisgeving aan te nemen. Het leven leven vol overgave of in afhankelijkheid, dat is vaak onze missie en ons doel. Maar blijf ook vragen stellen want door vragen groeit je kennis, groeien je relaties. Heel het joodse denken is gebaseerd op het stellen van vragen en het vermeerderen van kennis. Zelfs Jezus stelde vragen aan Zijn Vader aan het kruis terwijl Hij Zich volledig overgaf aan de wil van Zijn Vader. Het is niet verdacht om vragen te stellen, integendeel het is een onderdeel van je reis in dit leven naar het volgende.

Jouw vragen zijn je hulpbronnen om die reis te kunnen maken!