De paarden

Cindy

Cindy is 24 jaar. Toen ze 10 jaar geleden bij ons kwam, was ze een onstuimige, eigenzinnige, prachtige droomprinses.Toen mijn dochter Rhodé en ik haar voor het eerst zagen, waren we op slag verliefd op haar. Een prachtige droomprinses is ze nog steeds en zal ze ook blijven, maar in de loop van de jaren is ze het onstuimige wat kwijtgeraakt en is ze veranderd in een wijze merrie. Het crossen hoeft niet meer per sé. Met een rustig ritje door de polder maak je haar altijd blij. Tijdens de coaching kan ze best confronterend zijn, haar boodschap is altijd meteen duidelijk. Cindy drinkt graag koffie en een plak ontbijtkoek slaat ze ook niet af. Met Cindy is het leven nooit saai maar juist een avontuur. Voor kindercoaching is Cindy ook goed geschikt, en een poetsbeurt vindt ze heerlijk.

coachpony

Catootje

Catootje is de kleinste en de oudste. We weten niet haar exacte leeftijd, maar we schatten haar rond de 30. Ze is ontzettend lief in de omgang en gaat heel graag mee op wandeling. Ik heb haar gekregen en ik ben ontzettend blij met haar vanwege haar leuke karakter en grappige streken die ze af en toe uithaalt. Catootje is uitermate geschikt voor kindercoaching, ze is geduldig en laat alles toe. Ze tilt braaf haar voetjes op, blijft stil staan tijdens het poetsen en het manen vlechten. Ze heeft de wijsheid om kwetsbare kinderen op hun gemak te stellen.

Belle

Belle is een 10-jarige merrie, kruising kwpn/arabier. Momenteel is ze nog in opleiding als coachpaard, ze is ontzettend gevoelig en daarom vindt ze het coachen moeilijk. Het is niet zo dat ze lastig in de omgang is, integendeel maar als ze veel emotie ervaart dan kan ze daar nog niet zo goed mee omgaan. Belle kan ontzettend goed springen en in dressuur is ze een echte kanjer op wedstrijden doet ze ontzettend haar best. Zo hebben ook paarden hun eigen gaven meegekregen en dat respecteren we uiteraard.

Donini

Donini is sinds juni 2019 bij ons, ze is een springgefokte merrie. Ze is erg aanhankelijk, komt gelijk naar je toe in de wei en ze vindt grondwerk ook reuze interessant. Inmiddels heeft ze haar plekje in de kudde gevonden en is zover wij dat kunnen zien erg tevreden en op haar gemak bij ons. Inmiddels heeft ze al vaak mogen coachen en dat doet ze super goed, ze is heel rustig en het is heel plezierig om met haar te werken. Onze dochter Lois traint haar dressuurmatig en springt met haar zodat ze goed in conditie blijft.