De paarden

Cindy

Cindy is 25 jaar. Toen ze ruim 10 jaar geleden bij ons kwam, was ze een onstuimige, eigenzinnige, prachtige droomprinses.Toen mijn dochter Rhodé en ik haar voor het eerst zagen, waren we op slag verliefd op haar. Een prachtige droomprinses is ze nog steeds en zal ze ook blijven, maar in de loop van de jaren is ze het onstuimige wat kwijtgeraakt en is ze veranderd in een wijze merrie. Het crossen hoeft niet meer per sé. Met een rustig ritje door de polder maak je haar altijd blij. Tijdens de coaching kan ze best confronterend zijn, haar boodschap is altijd meteen duidelijk. Cindy drinkt graag koffie en een plak ontbijtkoek slaat ze ook niet af. Met Cindy is het leven nooit saai maar juist een avontuur. Voor kindercoaching is Cindy ook goed geschikt, en een poetsbeurt vindt ze heerlijk.

coachpony

Catootje

Catootje is de kleinste en de oudste. We weten niet haar exacte leeftijd, maar we schatten haar rond de 30. Ze is ontzettend lief in de omgang en gaat heel graag mee op wandeling. Ik heb haar gekregen en ik ben ontzettend blij met haar vanwege haar leuke karakter en grappige streken die ze af en toe uithaalt. Catootje is uitermate geschikt voor kindercoaching, ze is geduldig en laat alles toe. Ze tilt braaf haar voetjes op, blijft stil staan tijdens het poetsen en het manen vlechten. Ze heeft de wijsheid om kwetsbare kinderen op hun gemak te stellen.

Belle

Belle is een 10-jarige merrie, kruising kwpn/arabier. Voor Belle is het coachen in de kudde het fijnst, sinds ik dit jaar vaak in de kudde ben gaan coachen heb ik gemerkt dat deze manier voor haar het meest comfortabel is. Tijdens de coaching verdwijnt ze soms in de schuilstal of ze observeert ons van een afstandje,  maar op het moment suprême is ze erbij. Omdat ze zo hooggevoelig is en haar antenne altijd aan staat, voelt ze feilloos aan wat er bij iemand van binnen speelt. Ze kan zomaar haar hoofd op je schouder leggen of ze komt erbij liggen tijdens een gesprek op het bankje in de wei. Ik ben blij dat ik op deze manier heb ontdekt dat ze wel graag wil coachen  maar op haar manier en dat maakt haar zo bijzonder.

Belle kan ontzettend goed springen en in dressuur is ze een echte kanjer op wedstrijden doet ze ontzettend haar best.

Wiep

Wiep is sinds september 2021 weer bij ons, Na 2,5 jaar bij een andere eigenaar te zijn geweest is hij nu weer terug bij ons in de kudde. Destijds hadden we hem verkocht omdat Loïs,onze jongste dochter te groot voor hem was geworden. Omdat we Wiep allemaal heel erg misten waren we superblij hem weer terug te mogen krijgen. Toen Wiep nog de rijpony van Loïs was, ging hij hij wekelijks mee op les en wedstrijd en waren ze ook vaak succesvol in dressuur en springen. Tegenwoordig is Wiep alleen nog coachpony en geniet hij van zijn relaxte leven in de kudde met de drie dames om hem heen. Wiep is zeer betrouwbaar en duidelijk in de coaching, hij laat altijd goed zien waar de knelpunten liggen en mensen voelen zich direct op het gemak in het bijzijn van Wiep.