Lachai Roï, Het boek!!

Soms voelt rouw als een enorme vloedgolf, waarbij je niets anders kan dan jezelf vasthouden en hopen dat je snel weer naar adem kan happen; soms voelt rouw als een geheelde wond waarvan de splinter er nooit uit is gehaald. In jouw manuscript geef jij de lezer de handvatten én de ruimte om te rouwen. Je begint met een eerlijk en persoonlijk voorwoord, waardoor je als lezer vertrouwen krijgt in jou als leidende ervaringsdeskundige. Door middel van heldere vragen werk je samen met de lezer door het rouwen heen, zonder hierbij negatieve of belemmerende gevoelens uit de weg te gaan en juist ruimte te geven aan kwetsbaarheid. Door telkens met één woord, zoals omschrijf, overdenk en vraag, duidelijk te maken wat er verwacht wordt, breek jij de weg tot heling open. Door middel van Bijbelteksten draag je concrete voorbeelden aan, die hierbij ook steunend en troostend werken. Kortom, een werkboek waarbij rouwen en delen leiden tot heling en verbinding, die veel van ons goed kunnen gebruiken!

Bovenstaand de beoordeling die ik kreeg van uitgeverij Boekscout, nadat ik mijn manuscript had ingestuurd. Ik was natuurlijk erg blij en dankbaar dat ik een uitgever had gevonden die mijn (werk)boek over rouw wilde uitgeven. Nadat ik het contract getekend had afgelopen september werd alles in gang gezet zodat mijn boek eind december naar verwachting gedrukt kan worden.
Wat is er aan vooraf gegaan?
Tijdens mijn intensieve periode van ziek zijn, herstel, en weer ziek worden en operaties, kwam bij mij het verlangen een boek te schrijven, en niet zomaar een boek maar een werkboek waar de lezer zelf aan de slag gaat met zijn of haar gevoelens en proces van leven en rouwen. Ik heb zelf de afgelopen jaren alle Bijbelstudies van Beth Moore gedaan en ik heb hier ontzettende veel aan gehad in mijn eigen leven. Nu zal ik me niet willen meten met Beth Moore, maar het heeft bij mij wel een verlangen gewekt om mijn eigen ervaringen vorm te geven in een werkboek over rouw. Ik ben hierbij een stap verder gegaan met de Bijbelse coachkaarten. Twintig Bijbelse personen en tien thema’s zijn de basis van het boek. Het is mooi te leren van deze mannen en vrouwen en zelf in de spiegel te kijken; Hoe zie ik mezelf, hoe ziet de ander mij en het allerbelangrijkst: Hoe ziet God mij?
Hoever is het boek nu?
Op dit moment worden de illustraties gemaakt door Jorinda Meerman-Kole. 8 november hopen we alles in te kunnen leveren en dan gaat het boek vormgegeven worden. Dit is een heel proces en ontzettend gaaf om mee te maken. Ik had nooit kunen denken dat ik nog eens serieus een boek uit zou gaan geven. Ik zie mezelf als 7-8 jarige nog aan mijn bureau zitten met een schrift waar ik verhaaltjes, over paarden uiteraard, schreef en daar dan plaatjes bij plakte. Verhalen verzinnen vond ik vroeger heel leuk en opstellen schrijven waren voor mij geen straf. Het boek Lachai Roï is geen fictie, alle verhalen uit de Bijbel zijn waar gebeurd en de vragen en overdenkingen die lezers gaan invullen ook. Mensen mogen zich gezien weten op hun levensreis.

Lachai Roï, De Levende Die ons ziet op onze levensreis

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte via de website en social media over dit mooie pastorale werkboek over rouw.