Voor wie?

Voor wie is de paardencoaching bedoeld en wat kan dat voor jou betekenen?

Vraag jij je wel eens af:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Wat belemmert mij?
 • Waarom overkomt mij dit?

Ik zet dit in de ik-vorm, niet vanuit een egoïstische kijk maar juist vanuit het van binnenuit naar buiten uitdragen. Wie wil ik zijn voor mezelf, maar ook voor de anderen om me heen? Mensen zijn gemaakt om in relatie met elkaar te leven. Hoe kan ik dienen zonder een slaaf te worden? Mag ik mijn eigen ruimte innemen, mijn eigen beslissingen nemen? Ja, want zo zijn wij geschapen, zo zijn wij bedoeld. Ieder mens is uniek, we hebben allemaal ons eigen DNA, voor ieder mens heeft God een plan.

 • Misschien wil je niet blijven zoals je bent maar juist groeien,
 • Betekenisvol zijn,
 • Een pas op de plaats leren maken of juist wat assertiever worden.
 • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen,
 • Mag ik mijn grenzen aangeven en hoe doe ik dat dan?
 • Misschien ben je je missie een beetje uit het oog verloren -of moet je er nog naar op zoek.
 • Past deze baan eigenlijk wel bij je?
 • Hoe ga ik om met die lastige collega?
 • Misschien worstel je met een ziekte bij jezelf of een naaste.
 • Verwerken van rouw om een verloren geliefde of iets wat je dierbaar is.
 • Waarom gaat mijn kind een andere weg dan ik zou willen?
 • Of een jongere die zijn of haar vleugels uit wil slaan, maar niet durft.

Allemaal voorbeelden waar mensen al eeuwenlang mee worstelen. De lijst is eindeloos uit te breiden.

Het zijn vragen waar je soms alleen niet uitkomt, je wilt wel van alles, maar je komt er maar niet aan toe. Met de paardencoaching proberen we al dit soort zaken inzichtelijk te maken. Ruimte in je hoofd en herstel van de verbinding tussen je hoofd en je hart. In beweging komen is ons doel, problemen verdwijnen niet bij toverslag. Om de moed, kracht en motivatie te vinden om er aan te werken is, de coaching met paarden bij uitstek geschikt.

Het is het duwtje in je rug…
Het klopje op je schouder…
De rug om tegenaan te leunen…
De hals om je armen omheen te slaan…
De paardenogen die jou verzekeren dat je de toekomst tegemoet kunt gaan…
Precies wat jij net nodig hebt

Elvira Hendrikx met coachpaard Donini
Paardencoaching is een nieuwe kans waarin je de eerste stappen samen met een paard zet