Wie is Elvira Hendrikx?

Ik ben Elvira Hendrikx en woon op een kleine hobbyboerderij met mijn man en 2 kinderen, 2 honden, 1 kat, 1 kanarie en 4 pony’s.

Wij hebben 5 kinderen waarvan er al 3 het nest uitgevlogen zijn. Ooit, lang geleden, ben ik mijn werkzame leven begonnen als secretarieel medewerkster. Naarmate ons gezin groeide en mijn man het drukker kreeg met zijn bedrijf, hebben we ervoor gekozen dat ik thuismoeder werd. In 2007 kregen we de kans een mooie bungalow met 1 ha grond te kopen in de polder tussen Tholen, Oud-Vossemeer en Poortvliet. Daar konden we onze grote hobby uitoefenen: het houden van paarden.

In mei 2015 werd borstkanker met uitzaaiingen geconstateerd. Ik ben een intensief en zwaar traject ingegaan van chemo’s, operatie en bestralingen. Januari 2016 was ik helemaal op en moegestreden, de kanker was weliswaar overwonnen, maar het herstel verliep langzaam. In mijn hoofd was het een chaos en ik wist dat ik iets nodig had om me op te focussen, iets voor de toekomst. Natuurlijk had ik mijn gezin en beestenboel en ik was zo blij dat ik nodig was. Paarden hinnikten s’morgens als ik wat later kwam, alsof ze riepen: waar blijf je nou? Soms moest ik me door de dag heen slepen, maar het zorgen voor alles om me heen dwong me om uit bed te komen en mijn taken weer op te pakken. Geestelijk gezien had ik een enorme drive. Ik was zelf gesterkt, bemoedigd door mijn geloof in mijn hemelse Vader, vertrouwen dat in mijn hele ziekteproces geen moment is beschaamd.
September 2016 ben ik begonnen met een cursus contextueel pastoraat bij Koinonia. In de eerste plaats om mezelf weer op de rit te krijgen: wat ga ik doen met mijn leven? Wat heeft alles wat ik heb meegemaakt voor doel gehad, niets gebeurt toch zomaar?

Via de ponyclub van onze jongste dochter, Loïs, kwam ik in contact met Tirza Brouwer en zo kwam de paardencoaching in mijn leven. Vanaf dat moment is het echte genezingsproces begonnen. In maart 2017 ben ik gestart met de opleiding paardencoaching bij de Academie voor Paard- en Lifecoaching “Essentie” van Tirza Brouwer in Huijbergen. Daar ontdekte ik dat er ontzettend veel raakvlakken zijn tussen paardencoaching en contextueel pastoraat. Ik las dezelfde dingen met andere woorden, hoe gaaf was dat!! Een puzzel paste in elkaar. Ik ging voorzichtig dromen en plannen maken voor een eigen bedrijf in paardencoaching. Andere mensen helpen en bemoedigen, even een zetje in de juiste richting geven. Een rustmoment en bezinning op wat er nu is en vertrouwen op wat de toekomst in petto heeft. Ik zou heel graag mensen willen ondersteunen om de obstakels op hun pad onder ogen te zien en te bemoedigen dat door het geloof deze obstakels hen niet hoeven te breken, maar juist sterker maken en de liefde van Jezus Christus hen altijd omringt. Aan de rand van de wei kwam een prieel met uitzicht op de pony’s en de weidse polder. Een heerlijke rustplek en perfect om mensen te ontvangen voor de coaching.

7 oktober 2017 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en mag ik me gecertificeerd paardencoach noemen. Mijn missie is dat ik samen met de pony’s mensen ruimte kan bieden, een moment van bezinning of dat mensen juist actief in beweging komen om aan zichzelf te werken. Het mooie van het samenwerken met paarden is dat er nooit sprake is van veroordeling.
In juni 2020 was de presentatie van mijn scriptie “Paardencoaching in het contextuele pastoraat”. Hiervoor heb ik een mooie beoordeling gekregen en heb ik de cursus contextueel pastoraat met goed gevolg afgerond.
In september 2020 begin ik aan een nieuwe coachopleiding ÏDNA. Een nieuwe uitdaging en een geweldige aanvulling op de coaching binnen Lachai Roï.
Ieder mens is uniek en je mag zijn precies zoals God jou heeft bedoeld.

Helaas zijn de zorgen niet weggebleven en heb ik afgelopen zomer 2020 een grote rugoperatie ondergaan, op de scans zijn nieuwe uitzaaiingen ontdekt en gaat mijn leven er anders uitzien dan ik gepland had. Vertrouwen is een sterk thema in mijn leven en ik blijf geloven dat God een plan met mij heeft. Daarom begin ik ook aan de nieuwe opleiding, en hoop ik nog lang bezig te kunnen met mijn coachbedrijf.

 

Lachai-Roï betekent : De Levende Die mij ziet.

Genesis 16:13

En zij gaf de HEERE, Die tot haar sprak, de naam: U bent de God Die naar mij omziet.